divendres, 27 de març de 2015

Mirant el futur

Lluís Marañon dirigint la pregària inicial del matí
Aquest matí hem continuat el capítol, en aquesta segona part en la que mirem cap endavant, cap al futur de l'Escola Pia de Catalunya. Al matí, només els religiosos, hem treballat en comissions la proposició que la congregació provincial ha presentat per tal d'establir les polítiques per als propers quatre anys pel que fa a la vida dels religiosos i de les comunitats. També s'han estudiat diverses propostes arribades dels capítol locals o des d'altres instàncies.
D'esquerra a dreta, Manel Sales i Aniol Noguera, secretaris i Eduard Pini president

Al final del matí s'ha fet una votació dels dictamens, i s'ha aprovat la proposició de la congregació.
Després de dinar, ja tots junts, laics i religiosos, se'ns ha presentat la proposició que la congregació provincial presenta i que té quatre parts: una dedicada a la participació, presència i fer comunitat, una altra sobre l'acció social, una tercera sobre pastoral, lleure i voluntariat i una darrera sobre governança. El text ha estat dividit entre les sis comissions per fer-hi aportacions o propostes de millora. Demà, la congregació provincial presentarà el text definitiu per sotmetre'l a votació. Les comissions han començat a treballar altres propostes que provenen de diferents instàncies.
Els religiosos a la sessió del matí
I després d'aquest treball ens hem acomiadat per retrobar-nos demà al matí. La jornada començarà amb la celebració de l'eucaristia presidida pel nou provincial Eduard Pini. Fins demà, per fer-vos la darrera crònica d'aquest Capítol Provincial 2015 de l'Escola Pia de Catalunya.

Josep Maria Canet