dissabte, 21 de març de 2015

Dia d'eleccions

Tots els capitulars
La segona jornada del Capítol ha estat densa tant de feina com d'emocions. Després de la pregària dirigida pel Lluís Marañon, hem anat a treballar dividits en sis comissions, per tal d'aprofundir en els diferents informes que se'ns van presentar ahir i redactar un dictamen acordat pels membres de cada comissió.
Treball d'una comissió
Després d'un descans, en sessió plenària s'han presentat els diferents dictamens, podent intervenir per fer-ne les observacions necessàries. tot seguit s'han passat a votar i han estat tots aprovats per amples majories.
Hem anat a l'església de l'escola on hem celebrat l'eucaristia "de l'Esperit Sant" que tradicionalment es fa abans d'unes eleccions importants com les que s'havien de produir a la tarda. El Jaume Pallarolas l'ha presidit i tots en cercle al voltant de l'altar hem cantat, pregat, celebrat. Abans d'anar a dinar, a la mateixa església hem fet la preceptiva foto de grup.
Celebrant l'eucaristia
A la tarda hem començat al segona fase del Capítol, la fase electiva amb una votació important: Els religiosos havien de votar el nou Provincial entre els cinc candidats de què parlàvem ahir, Eduard Pini, Enric Canet, Ramon Novell, Manel Sales i Josep M. Balcells.
En una primera votació ha estat elegit per majoria absoluta Eduard Pini. Com a símbol de l'acceptació el càrrec l'Eduard ha llegit una "professió de fe" que ell mateix havia redactat.
Eduard Pini nou provincial
 Donat que en Jaume Pallarolas, provincial cessant, el mes de gener havia estat elegit viceprovincial de les Califòrnies i que no havia encara pres possessió del càrrec en ser provincial de Catalunya, el viceprovincial en funcions, Miguel Mascorro, ha llegit el document de nomenament i el Jaume ha pres possessió del nou càrrec llegint la "professió de fe".
Jaume Pallarolas pren possessió de viceprovincial de les Califòrnies
Tots els capitulars han anat a fer una abraçada al nou provincial, però també a l'antic provincial de Catalunya, a l'antic viceprovincial de les Califòrnies i cridats per l'Eduard el Joan Vila Secretari General de les Institucions Educatives que acaba el seu mandat el 31 d'agost i Antoni Burgaya que pren el relleu.
abraçada a antics i nous càrrecs
Acabat aquest acte, l'Enric Canet ha presentat la proposició que la congregació sortint presentarà per ser aprovada a la segona part del capítol, explicant l'estructura del document per tal de facilitar-ne la lectura durant els propers dies.
Després d'un descans s'han fet les votacions per elegir els quatre assistents provincials. En primer lloc, l'Eduard Pini ha proposat les quatre àrees d'aquests assistents: Economia i recursos, Participació, Acció Educativa i Social, Vida Religiosa. Una votació ha aprovat aquesta proposta. Després de dir els noms dels religiosos que proposava com a assistents, els capitulars religiosos els han votat, corroborant els noms proposats, que són per les respectives àrees: Josep Maria Canet, Enric Canet, Joan Prat i Lluís Tort.
Nova congregació Provincial
Ens hem acomiadat fins divendres vinent, i abans de marxar s'han fet fotografies de la nova congregació provincial.
I aquest cronista també s'acomiada fins a la segona part del Capítol.

Josep Maria Canet